Dikke vette knipoog naar de maatschappij

Lisanne Stam Lisanne Stam
27 mrt 2021

Tijdens het Zininfeelgood event van LS sprak Cindy Pieterse. Zij gaf aan dat zij Weigevoel had geschreven over Dena de geit. Ik was enorm benieuwd!

In weigevoel maken we kennis met Dena. Dena hoort iedereens verhalen aan en dat het liefst in ruil voor wat lekkers!
Op een bepaald moment wordt zij ontdekt door een influencer en zal haar geitenleventje nooit meer hetzelfde zijn.

Ik had een heel ander boek verwacht! Meer dat Dena mensen advies geeft en hele gesprekken voert met de 'voerders'. Maar niks is wat het lijkt, Dena wordt een BG (Bekende Geit) en iedereen moet er wat van vinden. Gelukkig vormt Dena samen met Grietje een sterk geitenkoppel, alleen is Grietje wat meer terughoudender.
Een enorm grote knipoog naar de samenleving - men moet overal een plasje overheen doen. Soms heb ik het echt met kromme tenen gelezen.
Dierenactivisten, BN'ers, stoute tieners.
Heel veel gekkiggeit en mooie benamingen in een 'geitensausje'. De Instagram posts vond ik ook erg vermakelijk, deze zijn ondanks alles erg positief.

Op geboortekaartjes staat altijd het geboortegewicht, maar ik heb nog nooit een rouwkaart gezien waar het eindgewicht op staat.

Ik heb geen zin om een platform te zijn voor anonieme toetsenbordridders die denken te weten wat goed voor ons is zonder de situatie te kennen.

Ik glimlach naar haar en schud even met mijn sik. It's showtime!

Eet, graas en heb lief! #iedereenophetgras

Loretta die half stikt tijdens het eten van gras, hysterisch! Arme Loretta!

Al met al een heerlijk boek, luchtig maar zeker treffend voor de maatschappij waar we in leven. Ik zal nu met een andere blik naar lieve geiten kijken!
DANS ALSOF HET JE LAATSTE GRAS IS!

Meer recensies van Lisanne Stam