Heksen van Nederlandse bodem
Het mysterieuze zit er al direct van de eerste pagina in. En wanneer Hazel na de zoveelste heftige ruzie met haar oom wegloopt en vervolgens wordt opgevangen door een groepje onbekenden ontpopt zich een enigzins spannend verhaal. Bij haar oom is ze niet veilig, maar zijn deze mensen en hun vreemde rituelen wel te vertrouwen? Een interessante basis voor een kennismaking met magie.
Openminded ben ik aan het eerste deel van de Heksenspiegel begonnen, normaal gesproken is dit niet een genre dat ik lees. Leuk ook om te ontdekken dat het een “heksen”verhaal van Nederlandse bodem betreft. Marte Jongbloed heeft een prettige schrijfstijl en neemt je mee in de wereld van de moderne heks. Goed verweven in het verhaal legt ze op een zeer begrijpelijke manier uit welke magische rituelen er allemaal zijn, van gebruik van kruiden en edelstenen tot aan tarotkaarten en zwarte spiegels. De auteur heeft zich hier goed in verdiept. Tevens vind ik het, als cultuurliefhebber, persoonlijk een aangenaam pluspuntje om zo nu en dan een verwijzing naar een beroemd schilderij tegen te komen in het verhaal.
Het boek biedt spanning en down-to-earth magie. En de aangename schrijfwijze en diverse plotwendingen zorgen ervoor dat je blijft lezen en het boek in no-time uit hebt. Het einde maakt zeker ook nieuwsgierig naar het volgende deel. Behalve YA, zou ik dit boek ook aanraden aan een iets jonger publiek. Stel je ook open voor het genre en laat je verrassen.