Nog aan het nagenieten
4.5 ☆
"Can't you see? You belong to me."
Allereerst: Fijne Valentijnsdag!! Bij deze dag hoort natuurlijk een bijpassend boek, en nou: die heb ik voor je. Als je houdt van romcoms (met een bloederig randje) dan zit je met dit boek helemaal goed.
Dit boek was echt genieten met een hoofdletter G! Wat een uniek concept: een speeddateavond die eindigt in een bloedbad. Wat mij betreft is dit boek echt een must voor liefhebbers van romanceboeken en horrorfilms. Ik heb in ieder geval een nieuw favoriet genre ontdekt: slasher romcoms.
FMC Jamie is een echte filmnerd en een PhD-student. Ze schrijft haar thesis over slashers en romcoms, haar twee grote obsessies. Maar wat ze niet weet, is dat ze zelf in een slasher zal belanden…
Aan het begin van het boek staan 10 regels die je nodig hebt om een slasherfilm te overleven, en deze regels spelen een grote rol in het verhaal. Samen met deze regels en Jamie's filmkennis probeert ze de moordenaar te slim af te zijn.
Het boek was zo vlot geschreven dat ik er letterlijk doorheen vloog. Vooral nadat tijdens de speeddateavond de lampen uitgingen en haar date werd vermoord. Vanaf dat moment zat de spanning er eigenlijk continu in. Het boek zat zo goed in elkaar, niet normaal gewoon. Het ene moment zat ik hardop te lachen om Jamie's humor en het volgende moment zat ik op het puntje van mijn stoel. Ik genoot zó van de afwisseling tussen humor, romantiek en spanning. En al die verwijzingen naar romcoms en horrorfilms waren echt spot-on (en zóveel ook!).
De grote plottwist op het einde kwam voor mij totaal onverwacht. Zo knap hoe de auteur tot het einde de spanning weet vast te houden. Daarnaast vond ik de referenties naar liedjes van Taylor Swift hilarisch en heeft Wes echt mijn hart gestolen!
"Can't you see? You belong to me."