Nog beter dan deel 1!
"Als je te lang in de duisternis leeft, herken je het licht uiteindelijk niet meer. Dan verander je in een van de monsters die je zo verafschuwt."
Omg, dit boek heeft mij compleet gebroken. Wat een achtbaan van emoties! Ik heb De Harteloze Jager in november 5 sterren gegeven, en dat zal bij De Rebelse Heks niet anders zijn. Ik vond dit boek namelijk nóg leuker! Ik durf zelfs te zeggen dat de Crimson Moth-duologie behoort tot mijn all-time favoriete boeken.
De Harteloze Jager eindigde met zo’n gigantische cliffhanger dat ik móést weten hoe het verderging. En wauw… Kristen heeft absoluut geleverd. De dreiging van Cressida die de troon probeert te grijpen, de wirwar van emoties bij Rune en Gideon, en alle bloedstollende gebeurtenissen. Net als ik bijkwam van het ene, gebeurde er weer iets anders. En dan de chemie… wederom chef’s kiss. Het sidderende verlangen, de tegenstrijdige gevoelens, de broeierige spanning... wat heeft de auteur dit goed verwerkt. Ook het heksenmagiesysteem is in dit boek weer heerlijk aanwezig, met nieuwe spreuken en verrassende elementen. Oh en wat ik zo fijn vind, is dat de fantasy totaal niet complex is. Je kunt je zonder moeite laten meeslepen door de avonturen van Rune en Gideon en je hoeft je geen moment te vervelen, want het ontbreekt geen moment aan spanning en onverwachte plotwendingen. Vooral dat einde, pfff. Ik ben nog aan het bijkomen.
Wat mij betreft is dit boek een absolute must-read! Een fenomenaal enemies-to-loversverhaal over macht, hoop, ware liefde, verraad en zelfontdekking met als prachtige boodschap: je keuzes definiëren je, niet je afkomst.
Ik ben oprecht een beetje verdrietig dat deze duologie nu ten einde is, want wat ga ik deze wereld missen. Stiekem hoop ik op een verfilming, want deze boeken zouden daar perfect voor zijn! A girl can dream. Oh, en als je dit boek leest, sla het dankwoord echt niet over. Kristen Ciccarelli deelt daar een prachtige levensles die mij zelfs een beetje ontroerde!