Advertentie
    Cindy Strijkers- Brakel VIP Club

Als de dochter van Tessa en Thomas na een tuinfeest levenloos wordt aangetroffen, gaat men uit van een tragisch ongeluk.
Cleo, die het grootse tuinfeest heeft georganiseerd voor haar verjaardag en houdt van perfectie en aandacht, vindt dit verre van een goed einde van haar feest.
Tessa kan maanden na de dood van haar dochter Laura maar moeilijk de draad weer oppakken en vraagt zich af of de dood van haar dochter wel een ongeluk was? Wat er daadwerkelijk die nacht is gebeurd en zij besluit op onderzoek uit te gaan. Ze hoopt daarbij op de steun van haar vrienden, maar kan zij die wel vertrouwen?

Het verhaal speelt zich af in de wat hogere kringen, mensen met geld, soms zelfs hautain en decadent. De schrijfstijl bevestigt dit en samen maakt het dat er een afstand wordt gecreëerd met de modale mens.
Via flashbacks van de personages en het tuinfeest komt de lezer erachter wat er nu precies met Laura is gebeurd en welke rol een ieder had op die bewuste avond en nacht.
Alles wordt in detail verteld, en uitgewerkt. Dit kan voor lezers prettig zijn, maar hier is er een overdaad aan. Daartegen blijven emoties juist enorm aan de oppervlakte waardoor de connectie met de personages eigenlijk niet mogelijk is. En de diepgang in het verhaal wordt hierdoor belemmerd. Gedurende het verhaal evolueren de personages ook niet. het is meer de manier waarop een ieder met de situatie omgaat en daar blijft het bij.
Naarmate het plot dichterbij komt, krijgt het boek wat meer vaart. Het plot is niet heel origineel, maar dat hoeft geen belemmering te zijn voor een goed verhaal. Hier komt het door gebrek aan diepgang jammer genoeg niet goed uit de verf.
Ondanks bovenstaande zou het best zo kunnen zijn dat liefhebbers van Saskia Noort dit juist wel een heel fijn en mooi boek vinden.

Reacties op: Een gemiste kans

30
Het tuinfeest - Bettie Elias
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker