Voor de leesclub van @booksand.cocktails lazen we het boek Gemaakt voor elkaar van Mienke Fijen.
In Gemaakt voor Elkaar neemt Mienke ons opnieuw mee naar de gezelligste winkelstraat van Maastricht. In dit derde en laatste deel van haar feelgoodserie staan Isa en Mick centraal.
Beiden dragen een flinke rugzak met zich mee en zitten dan ook niet op elkaar te wachten wanneer Mick bij Isa’s nieuwe winkel Maison Mingle aan een klus begint. Sterker nog, ze ergeren zich kapot aan elkaar. Net wanneer hun relatie langzaam begint te ontdooien, dreigt het verleden opnieuw roet in het eten te gooien.
Wat een heerlijk, uit het leven gegrepen verhaal is dit. De personages voelen als echte mensen, met oprechte emoties die niet overgeromantiseerd worden. Net als in het echte leven hebben ze zowel sterke als minder sterke kanten. Thema’s als rouw, misbruik, verslaving en zelfliefde vormen een serieuze rode draad, zonder dat het verhaal zwaar aanvoelt.
Het boek bevat alles wat je van een feelgood mag verwachten: humor, emotie en een fijne slow burn. Je blijft je afvragen of alles wel goed komt en hoe dan, waardoor je geboeid blijft en het boek moeilijk weg te leggen is. Een hartverwarmende afsluiter van de serie, die je met een glimlach én een brok in je keel dichtslaat na de laatste pagina.
Een dikke vier sterren beoordeling voor dit heerlijke boek! Hoewel het prima los te lezen is, ben ik nu natuurlijk extra benieuwd naar de eerste twee delen. De leuke bijpersonages uit Gemaakt voor elkaar hebben daarin namelijk een grotere rol waardoor we ze nog beter leren kennen. Die gaan dus zeker op de TBR!