Dit is feelgood zoals feelgood hoort te zijn

Daantje leest 02 september 2025
Isabelle’s Vlucht is het eerste deel van de Blossom Valley-serie. Gelukkig is een vervolg al in de maak, want dit is feelgood zoals feelgood hoort te zijn.

Het verhaal gaat over de tweeling Guus en Isabelle, die allebei worstelen met de emotionele trauma’s uit hun jeugd. Isabelle probeert te ontsnappen aan haar stressvolle baan en ingewikkelde relatie. Guus, gescheiden en werkzaam in de horeca, heeft zijn plek in het leven ook nog niet gevonden. Dan wint hij onverwachts een grote geldprijs. Hij nodigt Isabelle uit om met hem mee te reizen naar Canada. In het Canadese Blossom Valley vinden ze rust, vriendschap, liefde én een nieuw thuis.

Wat opvalt aan dit boek is dat Rink haar woorden zorgvuldig kiest om de gevoelens en gedachten van de personages zo levendig en herkenbaar mogelijk over te brengen. Zelfs als je jezelf niet direct in de personages herkent, weten zij toch een snaar te raken.

Ik heb genoten van de rustige flow van het boek. Het verhaal wordt zorgvuldig opgebouwd, en je kunt echt meegenieten van de beschrijvingen van het landschap, het leven op de ranch en in een kleine gemeenschap en natuurlijk alle feels van de personages. De onvoorwaardelijke band tussen broer en zus en de nieuwe vriendschappen die zij sluiten, zijn hartverwarmend. Je kunt je er zonder schaamte volledig in onder dompelen.
Dit is toch wat ieder mens wil?

Het eind van het verhaal heeft ook nog een heerlijke bovennatuurlijke twist. Zonder onrealistisch te worden geeft dit boek je alles wat je van een echt goede feelgood mag verwachten: liefde, warmte, een prachtige omgeving en bovenal hoop.

Dank aan de Fontein voor dit recensie-exemplaar.

Meer recensies van Daantje leest