Super cool, grappig en leuk boek

Daantye 25 mei 2025
Ricky Ricotta’s Super Robot is een boek van Dav Pilkey. Ja inderdaad, dat is de schrijver van Dog Man. Het boek lijkt ook wel een beetje op de Dog Man boeken want er staat relatief weinig tekst in en juist heel veel illustraties. De bekende omsla-no-scoop is een hele leuke aanvulling op de illustraties. Het is leuk om even echt iets met het boek te doen tussendoor en daardoor komt het nog meer tot leven. Het boek is makkelijk zelf te lezen voor kinderen die al de leesbasics onder de knie hebben. Kinderen die al vaker zelf lezen, vanaf groep 4 ongeveer, zullen het dan ook best snel uit lezen.

Het boek is opgedeeld in twee delen. In het eerste deel leer je Ricky Ricotta kennen en wordt hij vrienden met Super Robot. In het tweede deel moeten Ricky Ricotta en Super Robot het opnemen tegen de gemuteerde muggen die de aarde willen overnemen.
Mijn favoriete moment is wanneer de mug vertelt dat hij Mercurius haat. Je ziet dan op de illustratie dat zijn slippers smelten. Vervolgens zie je een plaatje van de mug die tandpasta uit de tube wil knijpen, maar die is helemaal bevroren. Dat komt omdat Mercurius s’nachts heel erg koud is. Dat vond ik een super grappig moment uit het boek. Ik kon me er ook helemaal de stem van de mug bij voorstellen.
Ik vind dat de beide hoofdpersonen van het boek heel leuk worden neergezet. En de schurken zijn ook echt slechte schurken die wraak willen nemen als het niet zo gaat als zij willen. Een red de wereld samen boek waarin vriendschap en superhelden centraal staan.
Voor Ricky is het leuk dat hij nu toch een goede vriend heeft, want het is niet leuk als je gepest wordt op school. Ik weet hoe dat voelt, want ik ben ook weleens gepest. Als ik een super robot als vriend had zou ik het liefste de hele dag met hem rondvliegen.

Ik vond het een leuk, grappig en spannend boek en het is leuk dat er niet zoveel tekst is, maar wel heel veel gave illustraties.

Deze recensie is samen met Xavier (9) geschreven.

Meer recensies van Daantye