Tweelingbloed

Lexa leeft in de Helletorens. Dit zijn twee gigantische torens opgedeeld in 10 rangen. Hoe lager je rang, hoe beter je leefomstandigheden zijn. Lexa woont in rang 5, maar droomt van een beter leven. De enige manier om naar een andere rang te gaan is tijdens het Keuzemoment. Wanneer dit moment eindelijk aanbreekt, gaat het alleen niet zoals gepland.

Toen ik de korte inhoud van het boek las, was ik meteen overtuigd om het te lezen. Ik hou echt van YA dystopische verhalen en laat dit er een zijn.

Het verhaal begint vanaf de eerste zin en je wordt er meteen in gegooid. Hierdoor had ik wel een beetje moeite om te volgen tijdens het eerste deel van het boek. Gelukkig wordt alles langzaam duidelijk en kan je daarna zonder problemen volgen.

Het verhaal zelf vond ik aangenaam om te lezen, maar ik heb het gevoel dat er nog wat achtergrondinformatie ontbreekt. Zo weten we alleen dat de mensen in twee gigantische torens leven en dat is ook alle wereldopbouw die we tegenkomen. Dit zal waarschijnlijk bewust zo gedaan zijn om de spanning in het verhaal te houden, maar ik hoop toch dat we in het volgende deel al meer over de rest van de wereld te weten komen.

Alles wordt verteld vanuit Lexa en hoewel haar gevoelens redelijk goed worden uitgewerkt, mis ik een beetje actie in haar leven. Ze krijgt veel informatie pas later te horen en echt veel doet ze eigenlijk niet doorheen het verhaal. Op zich vond ik dat niet storend omdat ik alle informatie die ze meekrijgt wel interessant vond, maar ik miste hierdoor wel de spanning.

Verder las het boek echt vlot. Sommige hoofdstukken zijn redelijk lang, maar hier vloog ik doorheen. Het boek was naar mijn gevoel veel te snel uit en ik kan niet wachten op deel twee.

Meer recensies van De Boekenhamsteraar