Een prachtig en beeldend verhaal

deboekenwurmpjes 17 augustus 2025

In januari mochten wij meedoen met de blogtour van het eerste boek uit de Cornwall serie. En wat tof dat wij nu ook boek 2, "Geheimen op het eiland" mochten ontvangen! Dankjewel Oceaan boeken!

In het boek word je meegenomen in 2 verschillende verhaallijnen. In het heden is Charlotte de hoofdpersoon. Zij wordt als onderwijsinspecteur naar het eiland Morwen gestuurd, met het doel om daar de kleine school te sluiten. Maar wanneer zij steeds meer haar plekje krijgt binnen de gemeenschap, de zorg over 2 jongetjes krijgt én een interessante man ontmoet, loopt het leven anders dan ze van tevoren had kunnen bedenken.

In het verleden, tijdens de Tweede Wereldoorlog, is Jenny de hoofdpersoon. Zij is de overgrootmoeder van Charlotte en heeft een belangrijke rol gespeeld in het verzet op Morwen. De gecodeerde brieven die zij schreef komen ook in het heden weer terug.

Ik vind het een prachtig, meeslepend en ontroerend verhaal. Er komen veel personages voorbij en wat weet Rebecca Alexander deze allemaal goed neer te zetten. Ze heeft een fijne en beeldende schrijfstijl, ik bevond mij ook echt op het eiland en kon mij bij alle personages ook zo'n goed beeld vormen. Ik heb er van genoten, zeker een boek voor op je lijstje!

De boeken uit de Cornwall serie zijn los van elkaar te lezen.

Meer recensies van deboekenwurmpjes

In 1938 vluchten de Freuds van Wenen naar Londen, waar Anna Freud weeshuizen opricht en op zoek gaat naar erkenning en hechte vriendschappen.

De jonge, verloren Ambre komt na een mislukte zelfmoordpoging in een hotel in de bergen terecht, waar ze zichzelf en het leven opnieuw leert te ontdekken.