Advertentie
    Demi Schoonenberg Hebban Recensent

Rood, Wit en Koningsblauw van Casey McQuiston is één van de populairste boeken van de afgelopen tijd. Dit debuut explodeerde over de hele wereld en introduceerde de wereld aan Alex, de zoon van de eerste vrouwelijke president van de VS ooit, en Henry, een Britse prins, die samen een relatie krijgen. Deze relatie wordt echter bemoeilijkt door hun positie in de internationale politiek en ze moeten noodgedwongen hun relatie geheim houden voor de buitenwereld.

Het boek zit vol met humor en rom-com elementen, maar het heeft ook zeker diepere lagen. De genoemde politieke kanten aan het verhaal zijn bijvoorbeeld heel interessant. Alex' moeder hoopt herkozen te worden voor een tweede termijn, maar het is maar de vraag hoe Amerika zou reageren op een president die niet alleen een biseksuele zoon heeft maar ook nog eens een relatie heeft met een Britse prins. Henry aan de andere kant heeft verplichtingen jegens zijn conservatieve familie en van hem wordt verwacht dat hij braaf met een net meisje trouwt en kinderen krijgt.

Beiden worstelen met het geheimhouden van hun gevoelens, maar het boek wordt nooit te zwaarmoedig. De toon blijft luchtig en de humor blijft nooit lang weg. De schrijfstijl is prettig en wanneer je eenmaal in het verhaal zit lees je makkelijk door en wil je graag weten hoe het nu gaat aflopen met de twee hoofdpersonen.

Dit boek ontsnapt niet aan enkele clichés en je kan het einde makkelijk voorspellen, maar het verhaal is zó leuk om te lezen dat dat eigenlijk helemaal niet zo uit maakt. Wel is het jammer dat de lezer alleen het perspectief van Alex volgt en niet ook dat van henry. Dat zou geholpen hebben met het beter begrijpen van Henry en was simpelweg een leukere keuze geweest voor een boek zoals dit.

Rood, Wit en Koningsblauw is een heel fijn en leuk boek voor liefhebbers van feelgood, rom-coms en LGBT+-verhalen. Het is luchtig en heeft veel humor, maar de politieke kanten aan het verhaal geven het een welkome diepgang.

Reacties op: Leuke feelgood met humor en politiek

81
Rood, wit & koningsblauw - Casey McQuiston
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners