Dolce vita
Het is inmiddels dertig jaar geleden dat Sarah Lingate dood werd aangetroffen in de zee bij Capri. De conclusie destijds was dat het om een tragisch ongeluk ging, al bestaan er ook vermoedens dat haar man en zijn rijke familie iets met haar dood te maken hebben. Desondanks vieren de Lingates elke zomer vakantie op het eiland. Aan het begin van hun vakantie treffen ze ditmaal een verrassing aan: de ketting die Sarah droeg op de avond dat ze stierf. Geheimen die lang verborgen bleven, komen naar de oppervlakte. De loyaliteit binnen de familie komt onder druk te staan, en iedereen probeert zijn eigen aandeel te verbergen. Wie zal het eiland nog levend verlaten?
Dolce Vita is een psychologische thriller die je van begin tot eind weet mee te slepen. In het boek lezen we vanuit verschillende personages, zowel in het heden als in het verleden. Wanneer Sarah’s halsketting na dertig jaar opduikt, zijn de Lingates in shock. Helen, de dochter van Sarah, is vastbesloten uit te zoeken hoe de ketting in de villa terecht is gekomen en wat nu precies de waarheid is rondom Sarah’s dood. Ze voelt zich gevangen in haar familie, waarin geld een grote rol speelt en iedereen elkaar de hand boven het hoofd houdt.
Het verhaal speelt zich af in het heden, maar bevat ook hoofdstukken die zich in het verleden afspelen. Zo leert de lezer Sarah kennen en komt er steeds meer aan het licht over de geheimen die de Lingates met zich meedragen. Door de afwisseling in personages en tijd blijft het familiegeheim lange tijd een mysterie. Uiteindelijk komt er een ontknoping en vloeien het verleden en heden samen.
Hays heeft een vlotte en toegankelijke schrijfstijl. De perspectiefwisselingen en korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je blijft doorlezen. Dankzij de regelmatige plottwists wordt de lezer een enkele keer op het verkeerde been gezet. Zelf dacht ik het verhaal door te hebben, maar telkens bleek het toch net even anders te zijn.
Zoek je een psychologische thriller die zich afspeelt onder de Italiaanse zon? Pak dan zeker Dolce Vita eens op!
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.