Advertentie

Het boek speelt zich af eind van de 18e eeuw rond Stockholm: Cardell, een zogenaamde tuchtwacht, vindt op aanwijzing van wat jongelingen een gruwelijk verminkt lijk, het heeft geen ledematen meer, geen ogen en zoals later blijkt ook geen gehoor meer.
De jurist Cecil Winge, die door de tbc aan het einde van zijn leven is, wordt ingeschakeld voor de oplossing.
Daarnaast loopt het verhaal van Anna Stina, die haar moeder heeft verloren.
Zij wordt opgebracht vanwege vermeende hoererij en haar wacht een vreselijk lot als zij niet uit de handen van haar beulen zal ontsnappen.
Deze 2 verhalen krijgen gaandeweg steeds meer raakvlakken en deze zullen moeten leiden tot een oplossing, of dat gebeurt is een tweede.
Het is een gruwelijk verhaal, waar soms de smerigheid van afdruipt om maar te zwijgen voor het niet respect voor de medemens, het verhaal speelt zich af in een niets ontziende akelige wereld van hebzucht, gruwelijke martelingen en vooral van heel veel drank, soms lijkt het of iedereen toen elke dag dronken moest worden om er bij te horen.
Dat neemt niet weg dat het een gruwelijk (vooral dat) goede thriller is, zeer origineel maar niet voor watjes, je moet wel wat kunnen hebben om je door dit boek heen te lezen, niet overal bij nadenken, soms draait je maag om als je goed bedenkt wat er allemaal gebeurt, maar wat een super thriller, dat zeker .

Reacties op: Vroeger was alles slechter

238
1793 - Niklas Natt Och Dag
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners