Onecht kind
Ernst Coltersteen is een jongeman tevens hoofdfiguur in dit lijvige boek van ruim 560 bladzijden, hij trekt veel op met Almi, een kind met het verstand van een driejarige die niet kan praten maar die hem niet pest met zijn verleden, hij is een onecht kind, kind van een voor hem onbekende vader.
Als hij ouder is houdt hij het thuis niet meer uit en besluit op weg te gaan naar Wenen in de hoop ooit zijn vader te vinden die een amerikaan schijnt te zijn die in de oorlog zijn moeder bezwangerde met hem als resultaat.
Hij komt niet verder dan Frankfort en komt onbedoeld met een terroristische beweging in aanraking wat hem duur komt te staan, hij vlucht krijgt een relatie maar wordt toch opgespoord.
Veel later komt hij weer terug in zijn geboortestad en vindt zijn moeder en doet een vreselijke ontdekking, maar er komen nog veel meer onverwachte zaken om de hoek kijken..
Absoluut een goed boek, al kon het boek me door de schrijfstijl niet constant vasthouden, maar uiteindelijk nu ik het boek heb dicht geslagen heb ik heel tevreden leesgevoel.