Oh Sister, Am I not a brother to you ??

Elbert Grift Elbert Grift
18 mrt 2022

Juan is de zoon van een Spaanse familie, die een aantal jaren geleden besloot naar Schotland te verhuizen, naar zijn familie toe verkondigde hij dat hij een beurs had gekregen om daar te studeren, maar hij wilde Cruces (de plaats waar de familie resideert) ontvluchten om zodoende onder de verplichting uit te komen om het bedrijf van zijn vader over te nemen, die deurenmaker is.
Hij moet echter noodgedwongen naar huis, aangezien zijn vader is overleden, hij treft in Spanje een furieuze zus (Isabella) aan die hem verwijt totaal geen belangstelling te hebben getoond naar zijn familie de laatste jaren en de zorg aan haar heeft overgelaten, zij is een succesvol wetenschapper die samen met haar man in Barcelona woont met 2 dochters.
Na de begrafenis gaat Isabella samen met haar gezin naar USA om een patent te ontwikkelen en staat Juan er alleen voor en gaat de geplande terugreis naar Edinburg niet door.
Ik vond het wederom een prachtig verhaal, de titel van mijn recensie komt uit een lied van Bob Dylan van het nummer 'Oh Sister' van het album Desire, en dat kwam zomaar in me op als titel, maar paste hier goed bij, vond ik.

Meer recensies van Elbert Grift