Prachtige whodunit!

elinevandm elinevandm
7 apr 2023

Ademloos had ik al een tijdje zien passeren en trok al snel mijn aandacht omdat het me sterk deed denken aan Huiver van Allie Reynolds. Gezien dat verhaal me uitstekend bevallen was en dit boek me ook aansprak, kwam het op het lijstje te staan. Mooie bonus was dat het beschikbaar was in Kobo Plus. We maken hier kennis met Cecily die, om haar carrière te redden, een interview wil versieren met Charles McVeigh. Charles is een zeer bekende bergbeklimmer die alles onderneemt zonder touwen of extra zuurstof. Dat is een zeer straffe prestatie en niet aan iedereen besteed. Cecily krijgt van hem echter een voorstel: ze krijgt het interview als ze zelf ook deelneemt aan de beklimming én de top behaalt. Wat volgt is een boek vol avonturen van de beklimming en van de mensen die eraan deelnemen.

We zien dat Cecily in een gezelschap terecht komt die allemaal iets met Charles van doen hebben of die hem eerder al ontmoet hadden. Het boek bevat wel redelijk wat specifieke termen die van doen hebben met het bergbeklimmen, wat het niet altijd even verstaanbaar maakt voor een leek (mezelf meegerekend). Toch is het boek niet lang blijven liggen en was het in redelijk snel tempo uit (lees: 4 dagen). Ik wist wel al wie de moorden op zijn geweten had, wat me niet vaak voorkomt. Toch was het eerder een vermoeden en kon ik het motief erachter niet plaatsen. Dat was goed gevonden en zorgde voor een mooie afsluiting. Het boek heeft me dus wel degelijk zeer kunnen bekoren en hopelijk schrijft McCulloch nog meer van deze whodunits. Voor Ademloos geef ik 4 sterren.

Meer recensies van elinevandm