Gestart met de verkeerde verwachtingen

elinevandm elinevandm
8 apr 2023

Blinde woede is het eerste boek dat van Thunberg vertaald werd naar het Nederlands. Het is blijkbaar onderdeel van een reeks waarbij Esther Edh de hoofdrol speelt. In blinde woede gaat het vooral om maatschappelijke thema’s zoals dierenrechten, de onvrede van het volk door de oprichting van de Europese Unie,… Het heeft dus wel heel wat politieke ondertonen. Ik had op voorhand wel andere verwachtingen van dit boek en dacht dat we te maken gingen krijgen met een speurtocht naar de dader die ervoor zorgde dat een man verkoold werd aangetroffen in een gebouw. Het draait in dit verhaal echter dus meer om de politieke achtergrond en de protesten daartegen. Mensen met een duidelijke mening die op straat komen om te protesteren tegen de politie, de staat, kortom alles en iedereen die ervoor zorgt dat ze geld verliezen en het minder goed hebben. Gezien deze zware thema’s was het boek dus minder ontspannend om te lezen na het werk, maar het doet je wel stilstaan bij bepaalde zaken. Blinde woede was dus niet slecht, maar zou ik je niet meteen aanraden als een ontspannend tussendoortje. Lees dit ook zeker niet als je geen fan bent van politiek of van aanslagen. Voor mij zal het bij dit ene boek van Thunberg blijven en geef ik het 3 sterren.

Meer recensies van elinevandm