Advertentie

‘Die je niet ziet’ van Mari Jungstedt belandde op mijn ‘mustread’ lijstje gezien de korte inhoud me wel aansprak. Een vrouw die na een ruzie dood wordt aangetroffen en het feit dat er nadien nog moorden gepleegd worden, ik was nieuwsgierig geworden naar Jungstedt’ verhaal. Het boek is minder dik dan de huidige thrillers die verschijnen, maar toch was het verhaal voldoende uitgewerkt.

Het was fijn om te lezen dat ons hoofdpersonage Anders Knutas een goede familie heeft en gelukkig is met zijn vrouw. Dat is vaak wel anders in boeken met inspecteurs of politiemensen. De trend de laatste jaren in thrillers lijkt te zijn dat ze dronken zijn of absoluut geen gelukkig gezinsleven kennen. Knutas is wel een inspecteur die ik graag heb en ook zijn team lijkt me wel oke te zijn. De moorden en het motief waren allemaal meer dan goed en ook de vertelstijl kon me bekoren. Ik keek er wel naar uit om het einde te kennen en te blijven doorlezen wat toch een teken is dat het boek me aanspreekt. Enige minpuntje voor mij was wel het chaotische einde en het feit dat iemand van Knutas team net op de goeie plek is om de moordenaar te klissen.

Voorts was dit zeker geen slecht boek en daarom ook dat ik deel twee ‘Dichterbij dan je denkt’ zal lezen misschien volgend jaar als ik er de tijd voor vindt tussen al mijn leesdoelen door die ik mezelf gesteld heb. Voor dit eerste deel van de Anders Knutas serie een mooie 4 sterren alvast!
https://elinevandm.wordpress.com/2019/12/16/die-je-niet-ziet-van-mari-jungstedt-4/

Reacties op: Mooi eerste deel van de serie

96
Die je niet ziet - Mari Jungstedt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker