Absoluut een boek voor mij!
Het donker van Emma Haughton is een standalone en tevens het eerste boek dat ik van haar lees. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Kate, een eerste hulp arts die aankomt op het onderzoeksstation op Antarctica na de dood van een collega. Al snel verdwijnen er dingen en valt er ook een dode. Intussen zit Kate vol vragen en wordt de vraag almaar prangender wie er achter deze daad zit. Meer en meer steekt de onrust op en de aanhoudende koude en duisternis maken het er niet beter op.
Het verhaal zit vol onderhuidse spanning en was heel aangenaam om te lezen. Geen al te lange hoofdstukken, een goede vaart in het verhaal en steeds die spanning die er hangt van wie het gedaan kan hebben. We hebben een uitgebreid clubje aan verdachten en mogelijkheden hoe het gebeurt kan zijn.
Ik heb genoten van het donker en vond enkel het motief misschien iets te zwak. Verder was dit zeker een echte aanrader als je houdt van de boeken van Agatha Christie, Ruth Ware en Lucy Foley. Dit boek past mooi in dat straatje en is zeker iets dat ik heel graag lees. Voor het donker geef ik 4,5 sterren, die ik afrond naar 4 sterren.