Goed boek met op de juiste momenten de nodige dosis aan spanning!
Het resort van Sarah Pearse is het tweede deel in de reeks rond Elin Warner, na Het sanatorium. Deze keer is Elin opgeroepen naar Lumen, een prachtige resort op een eiland voor de kust van Engeland. Een meisje wordt er dood aangetroffen en het lijkt te gaan om een ongelukkige val. Tot er even later nog een lijk opduikt in het water en er vragen beginnen te rijzen. Is er een verdorven geest op het eiland en houdt dit verband met de horrorverhalen die de ronde doen? Het boek start met een stukje dat ons terugvoert in de tijd en we lezen hoe een groepje jongeren aangevallen wordt op het eiland. Nadien springen we naar het heden en maken we kennis met een vriendengroep die verblijft op het eiland om de banden opnieuw aan te halen. De ene persoon in de groep is al wat sympathieker dan de andere zo zal blijken. Het verhaal zelf is spannend en bevat op de juiste momenten een dosis extra spanning. De ontknoping is verrassend, maar net zoals in sommige andere boeken is er wat teveel actie die aan James Bond of Superman doet denken. Toch was Het resort een goed boek en kon ik het zeker smaken! Ik geef het dan ook graag 4 sterren.