Advertentie

Onschuld van Ann Cleeves is het tweede deel van de Vera Stanhope serie. De inspecteur die we geregeld op de Vlaamse televisie zien opdraven om een moord op te lossen met een aparte stijl. Deze keer duikt ze in een oude zaak, wanneer een vermeende dader toch onschuldig blijkt te zijn. Daar heb je ook al meteen de verduidelijking van de titel. De onschuldige Jeanie Long zit al 10 jaar onafgebroken opgesloten voor de moord op de 15-jarige Abigail Mantel. Wanneer een nieuwe getuige Jeanie’s onschuld kan aantonen, is het echter te laat. Jeanie pleegt zelfmoord in de cel en krijgt niet het verdiende eerherstel.

De echte dader loopt dus nog vrij rond en om die te klissen, wordt Vera Stanhope op de zaak gezet. Ze ontdekt een heleboel fouten die gemaakt zijn in het eerdere onderzoek. De politieagenten van destijds die de zaak behandelden, hadden al snel een oordeel klaar en boeiden al snel de meest voor de hand liggende verdachte. De dorpsbewoners hebben echter zo ook hun eigen geheimen die ze halsstarrig voor zich willen houden.

Onschuld is een boek dat redelijk traag op gang kwam en waar zeer uitgebreide beschrijvingen van de verdachten aan bod komen. Ook het politieonderzoek op zich had niet echt veel om het lijf en de oplossing kwam er feitelijk (in mijn ogen) na weinig bewijs te hebben verzameld. Toch heb ik de laatste 40% van mijn boek wel in een keer uitgelezen omdat ik wou weten wie het nu net gedaan had. Het plot vond ik dan weer wel zeer goed! Ik geef onschuld een mooie score van 4 op 5!
https://elinevandm.wordpress.com/2020/10/01/onschuld-van-ann-cleeves-4/

Reacties op: Trage start & uitgebreide beschrijving, maar goed gevonden plot!

49
Onschuld - Ann Cleeves
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners