Niet spannend genoeg

elinevandm elinevandm
9 mrt 2025

Poolcirkel is het eerste deel in de Stormberg trilogie. De aantrekkelijke cover trok mijn aandacht en de korte inhoud leek me ook wel wat. Scandinavische thrillers vallen zelden tegen, dus had ik goede hoop dat ook dit boek me zou bevallen. Spijtig genoeg was ik toch wel wat teleurgesteld. Het verhaal zat helemaal anders in elkaar dan ik aanvankelijk had gedacht en jammer genoeg was dit niet in positieve zin. Het boek bevat heel wat passages over de leesclub die een groepje meisjes opgericht heeft, maar waar er onderling toch wel wrevel op te merken valt tussen de jongeren. Elk meisje mag een boek uitkiezen dat door iedereen gelezen zal worden en waarvoor ze om de zoveel tijd bij elkaar komen om het te bespreken. Elk hoofdstuk is dan ook op die manier opgedeeld. Je leert als lezer de meisjes zo wel wat beter kennen. Het verhaal bevat wel de realiteit zoals die is en bevat niet teveel franjes. Het verhaal sleepte voor mij te lang aan en was niet echt spannend. Daarom kom ik voor poolcirkel niet verder dan 3 sterren.

Meer recensies van elinevandm