Weinig focus op het politieonderzoek, wel op de familie

elinevandm elinevandm
11 mrt 2023

Winterwater is het tweede deel van de serie rond Maya Linde na Het offerveen. De opzet van het boek Winterwater is gelijklopend met die van Het offerveen. Toen ging het ook om mensen die verdwenen, alleen was dat toen in het moeras en niet in het water. Net zoals in het eerste deel wordt ook hier sterk de nadruk gelegd op de beschrijvingen van de streek en is het onderzoek naar de verdwenen Adam minder groot.

We zien vooral hoe de familie omgaat met het verlies van hun kind en hoe elke ouder daar anders mee omgaat na verloop van tijd. Hier zien we dat Martin, de vader van Adam, een heel groot schuldgevoel met zich meedraagt na Adam even alleen te laten om een telefoontje aan te nemen. De moeder kan er na enige tijd beter mee overweg en focust zich op hun dochter. Martin verzinkt echt in een depressie en enkel Maya kan hem af en toe wat opbeuren.

Tot Martin een logboek ontdekt en merkt dat er op de dag van Adams verdwijning nog anderen verdwenen zijn, alleen vele jaren eerder. Hij gaat zelf op onderzoek en komt meer en meer te weten over de mysterieuze verdwijningen.

Winterwater is een zeer gezapig boek, maar af en toe begon de depressieve Martin wel wat te vervelen. Misschien had dit boek beter kunnen uitdraaien als er meer gefocust werd op het politieonderzoek en minder op het familiegegeven. Ik ben eerder fan van de eerste aanpak dan de tweede, maar elk zijn zin natuurlijk. Voor Winterwater geef ik 3,5 sterren, die ik naar 4 sterren breng.

Meer recensies van elinevandm