Healing fiction in een dromenwinkel

Elisa11 17 januari 2026
Dankzij hebban kreeg ik de kans dit boek te lezen en deel te nemen aan de leesclub, dank daarvoor.

Dit boek valt onder het genre healing fiction, een nieuw genre voor mij. Een van de thema's is het collectieve onderbewustzijn en in dit boek gaat het om een dromenwinkel waar je dromen kunt kopen. Voor de dromen hoef je niet vooraf te betalen.

Een van de hoofdpersonen is Penny, een jonge, leergierige en nieuwsgierige dame die de keuze mag maken op welke verdieping ze in de dromenwinkel zou willen werken. Meneer Dallergut is de eigenaar van de dromenwinkel.

De cover van de speciale editie is werkelijk prachtig, ik heb zelden zo'n mooi geillustreerd boek gezien. Ik ga niet teveel verklappen, maar bestel vooral de speciale editie!

Helaas is het verhaal mij tegengevallen, ik had veel meer verwacht van een hebban boek van de maand. De verhaallijnen worden niet nader uitgewerkt, het verhaal blijft heel kabbelend. Op zich past dit bij healing fiction, er zijn geen drastische gebeurtenissen. Maar ik hoopte meer over de personen te weten te komen, dat is helaas niet gebeurd. Vandaar dat ik dit boek slechts met 3 sterren heb gewaardeerd. Jammer, want de thema's, rust nemen en je collectieve onderbewustzijn, klinken veelbelovend.

Meer recensies van Elisa11