Bestemd voor elkaar

Elisa11 14 juli 2025
Dankzij Hebban en stichting CPNB kreeg ik de kans dit boek, Bestemd voor elkaar, te lezen voor een recensie.

De kaft van het boek past heel goed bij het verhaal; kleurrijke gebouwen, het geheel oogt vrolijk en ik kon niet wachten te beginnen met lezen. Tip; Bestemd voor elkaar is het tweede deel van de Voor elkaar-serie, maar dit boek is perfect los te lezen. Ik heb het eerste deel niet gelezen en dit is ook het eerste boek wat ik van Mienke Fijen heb gelezen.

Het boek draait om Ellemieke en Daan. Daan is eigenaar van zijn lunchcafe Bikke en was op zoek naar een medewerker, Ellemieke wilde graag wat geld verdienen zodat ze later weer kon gaan reizen. Ellemieke werd echter smoorverliefd op Daan en heeft haar reisplannen daarom uitgesteld. Maar Ellemieke begint te twijfelen; maakt het leven met Daan in Nederland haar gelukkig? Ellemieke heeft in het verleden veel meegemaakt en ze heeft het een en ander te verwerken. Kan Daan haar de ruimte geven?

Het verhaal draait om de liefde, in al zijn facetten. Partnerliefde, maar ook om van jezelf houden. Mienke Fijen heeft dit heel mooi vormgegeven in het verhaal. Het is niet enkel een romcom, maar het verhaal heeft ook inhoud. Pas als je van jezelf houdt, kun je ook anderen liefde geven. En ware liefde overwint alles. Heel mooi ook om de liefde tussen vader en dochter, de vader van Ellemieke & Ellemieke, te zien opbloeien.

Als de filmrechten van dit boek verkocht zouden worden ga ik voor deze film zeker naar de bioscoop. Het lijkt me heerlijk om het “op reis” gedeelte op het scherm te kunnen zien. Het verhaal eindigt prachtig, daar ga ik niets over verklappen.

Extra leuk vind ik de woorden uit het Mestreechs dialect, ik kom van origine uit Limburg en vind het heerlijk om enkele zinnen in het Limburgs te lezen.

Ik sluit deze recensie graag af met een van de mooiste zinnen “Je kunt in je leven veel grote doelen najagen, maar dit soort kleine geluksmomenten maken uiteindelijk het verschil”.

Meer recensies van Elisa11