Heerlijke pikante chicklit

Elisa11 11 november 2024
Toen ik het boek ontving verscheen er een glimlach op mijn gezicht. Het pakje met het recensie-exemplaar wat ik van Hebben heb gekregen was heel mooi ingepakt. Dank je wel Hebban en Dominique!

De omslag van het boek trok mij direct aan. Een mooie roze kaft, vrolijke letters en afbeeldingen van voorwerpen die mij nieuwsgierig maakten naar het verhaal erachter. Het boek houdt fijn vast en het lettertype leest prettig. De schrijfstijl past bij het type boek, een heerlijk romantisch, soms pikant, verhaal. Zoals op de kaft staat; thee, chocola, deur op slot en lezen maar!

Florine, de hoofdpersoon, heeft een turbulente tijd achter de rug. Nadat zij 1,5 jaar voor haar zieke vriend Lucas heeft gezorgd omdat hij longkanker had, heeft hij zodra hij beter was de relatie uitgemaakt en is hij met zijn nieuwe vriendin naar Australie vertrokken.

Autorijden durfde Florine daarna niet meer, vanwege de angst voor het onverwachte. "Ik deed alles, maar het liep toch mis. Auto rijden is net zo. Je kunt kijken en rustig rijden, maar met 1 gek is het gebeurd".

Florine heeft nadat Lucas hun relatie heeft uitgemaakt haar baan als advocaat opgezegd, is galeriehouder geworden en schildert daarnaast ook graag zelf. Florine nam de galerie over van de tante van een van haar vriendinnen.

Florine krijgt een nieuwe buurman, Mark, die haar nieuwsgierigheid wekt. Maar Mark is verloofd met Charlotte. Voor Charlotte heeft hij een ring met een vuuropaal gekocht, een fonkelende steen vol kleine, levendige breukvlakjes.

De biljartbal die op de kaft staat heeft Florine als tattoo voor geluk gekozen. Brengt de tattoo haar geluk? Een klavertje vier heeft ze nog nooit gevonden. Zal Florine gelukkig worden in de liefde en wordt haar galerie een succes? Zoals Florine zelf zo mooi zei in het boek "niet geld of succes maakte haar goed genoeg, maar warmte en betrouwbaarheid. Vriendschap". Dat is wat uiteindelijk telt.

Ik heb regelmatig gelachen tijdens het lezen van het boek. Bijvoorbeeld bij dit fragment, "Hoe gaat het? Ik heb mijn vriendin verraden, bijna geen geld meer en de verzekering keert niet uit. 'Goed,' antwoordde ze".

Het boek leest heel plezierig, ik heb er van genoten en kan het boek dan ook zeker aanraden. Ik heb het boek met 4 sterren beoordeeld.

Meer recensies van Elisa11