Ik heb er van genoten
“Gelezen” als luisterboek. Het boek wordt heel goed voorgelezen door Karin Douma.
Hildur van Satu Rämö is het eerste deel over rechercheur Hildur en haar collega Jakob. Hildur werkt bij de IJslandse politieafdeling voor vermiste kinderen en probeert haar verleden een plek te geven. Jakob is tijdelijk uit Finland gekomen om afstand te nemen van zijn eigen problemen, en samen vormen ze een onverwacht goed team.
Het verhaal begint met een scène uit 1550, waarvan pas veel later duidelijk wordt wat die met het heden te maken heeft. In 2019 volgen we Hildur bij een reeks moorden die zich afspelen in het ruige IJslandse landschap. Gaandeweg komen ook de verdwijning van haar zusjes en de oude gebeurtenissen samen.
De sfeer is typisch IJslands: koud, weids en soms beklemmend. De personages zijn geloofwaardig en Hildur groeit je gaandeweg echt een beetje aan het hart. Het einde liet me met vragen achter, maar dat hoort bij het verhaal — het maakt nieuwsgierig naar hoe het verder zal gaan.