Meer belofte dan beleving

Els 31 januari 2026
Het hoge noorden wist mij niet te grijpen. De beschrijvingen van het landschap bleven voor mij wat vlak; ze kwamen niet echt tot leven en voelden eerder oppervlakkig dan sfeerbepalend. Jammer, want juist de setting had een grotere rol mogen spelen in het verhaal.

De focus ligt vooral op de vier hoofdpersonen en hun onderlinge verhoudingen. Dat wordt uitgebreid en gedetailleerd verteld, misschien wel té uitgebreid. Het verhaal wordt lang uitgesmeerd, terwijl je als lezer op een gegeven moment vooral nieuwsgierig bent naar wat er nu werkelijk aan de hand is. Als ervaren thrillerlezer voel je dat er iets moet komen, en je wacht op die ene wending die alles in een ander licht zet.

Die plottwist komt er uiteindelijk ook, en die is zonder twijfel het sterkste punt van het boek. De weg ernaartoe vond ik echter aan de lange kant, waardoor de spanning voor mij niet constant werd vastgehouden. Het slot maakt wel het nodige duidelijk, maar kon voor mij niet helemaal goedmaken wat daarvoor te traag op gang kwam.

Meer recensies van Els