Olivia en Tom zijn oude bekenden
Het is fijn om weer over Olivia Rönning en Tom Stilton te lezen. In dit deel is Tom minder zichtbaar en krijgt Lisa Hedqvist juist meer ruimte. Ik vond het leuk om haar beter te volgen; ze voelt als iemand die makkelijk in het echte leven zou kunnen rondlopen.
Het verhaal start meteen heftig met Olivia die wordt vastgehouden. Dat pakte me gelijk, maar later merkte ik dat de vele verhaallijnen soms wat door elkaar liepen. Vooral de thema’s rondom corona en de lockdowns vond ik juist opvallend om terug te lezen; het herinnert aan een rare tijd. De afwisseling tussen de verschillende lijnen maakte het ook lastiger om echt in de spanning te blijven hangen.
Ondertussen komen er ook weer familieperikelen voorbij en natuurlijk de terugkeer van Tom. Een paar gebeurtenissen voelden voor mij wat toevallig of voorspelbaar, waardoor de vaart er soms uit ging. De ontknoping paste wel, maar gaf me geen echte verrassing.
Toch heb ik het met plezier geluisterd. Hymke de Vries leest het heerlijk voor. De schrijfstijl blijft soepel. En Olivia en Tom blijven personages waar ik graag naar terugkeer. Zij maken dat ik ook benieuwd blijf naar het volgende deel.