Spanning met haken en ogen - ook in audio
Ik heb Koekoeksjong van Søren Sveistrup geluisterd als audiobook, ingesproken door Thom Hoffman. Zijn manier van voorlezen was voor mij in het begin even schakelen; zijn intonatie lag me niet direct. Later in het verhaal raakte ik er meer aan gewend en kon ik het verhaal beter volgen.
De kracht van het boek zit voor mij in de personages. Naia Thulin en Mark Hess zijn prettig om te volgen: betrokken, menselijk en gedreven. Ook het slachtoffer, Maria Holst, blijft niet op afstand maar krijgt een eigen gezicht, wat het verhaal meer diepgang geeft.
De scènes zijn levendig beschreven en als luisteraar zie je de gebeurtenissen makkelijk voor je. Je krijgt telkens net genoeg informatie om te blijven nadenken, maar nooit genoeg om het geheel te overzien. Dat houdt de spanning vast tot het einde, dat bovendien een verrassende wending kent. En ja, een happy end – dat waardeer ik altijd.