Ik kijk uit naar het volgende deel
Vrijstaat van Lena Sundström heb ik beluisterd als audioboek, voorgelezen door Carolina Mout. Dat luisteren was voor mij eerlijk gezegd een beetje dubbel. Het verhaal zelf sprak me aan, maar de manier van voorlezen minder. De intonatie van Carolina Mout kwam op mij soms wat kinderlijk over en was niet altijd passend bij het verhaal. Daardoor moest ik af en toe echt mijn aandacht erbij houden.
Het verhaal zelf vond ik mooi opgebouwd. De hoofdpersonen, de journalisten Anna en Sven, spraken mij direct aan. Als ex-geliefden dragen ze niet alleen hun professionele betrokkenheid met zich mee, maar ook oude gevoelens die nog niet helemaal zijn uitgewerkt. Die onderlinge spanning geeft het verhaal extra gelaagdheid en maakt dat ik benieuwd bleef naar hoe zij met elkaar omgaan, naast het onderzoek waar ze in verzeild raken.
De politie komt er, zoals in zoveel thrillers, niet al te best vanaf. Ze lijken vooral gemakzuchtig en weinig doortastend. Gelukkig zijn daar dan de meer bevlogen misdaadonderzoekers die wel verder kijken en zich vastbijten in wat er echt speelt.
Ik merk dat ik nieuwsgierig ben naar hoe het verdergaat met Anna en Sven, zowel in hun werk als in hun persoonlijke leven. Hun dynamiek maakt dat ik uitkijk naar een volgend deel.