Advertentie

De Riten van het water is net zo goed als het eerste deel de stilte van de witte stad. Het hele mythologische en historische gedeelte was interessant en zeer goed uitgewerkt door de auteur. De personages zijn erg goed. Allemaal heel goed uitgewerkt zodat je een band met ze kan opbouwen. Vooral opa komt heel goed over net zoals Esti.

Het verhaal gaat verder waar deel een ophield. Meteen wordt je weer in alle heftigheid mee gesleurd in bizar en spannende gebeurtenissen. . In riten van het water is weer op briljante wijze het heden met verleden verweven.

In het boek vliegen de moeilijk uitspreekbare Spaanse woorden om je oren vliegen, zoals plaatsnamen en noem het maar op.. Je zou er een gekneusde tong aan over houden. Dat haalt een klein beetje de vaart uit het verhaal. Dat is het enige minpuntje. Het verhaal zit vol spanning en als lezer loop en denk je mee, sta je op het verkeerde been wat betreft verdachten. Het einde was dan ook weer zeer verrassend.

De beschrijving van de rituelen, omgeving, cultuur is zeer goed gedaan. Als lezer wil je het eigenlijk met eigen ogen aanschouwen. Het is echter niet de omgeving die zo goed uitgewerkt wordt. Het herstel van Kraken en logopedie, ook dat wordt heel beeldend beschreven. Je merkt dat de auteur het allemaal zeer grondig heeft onderzocht. Er is echt werk van gemaakt. De riten van het water is een meesterwerk.

Het wordt uitkijken naar het derde deel met vast veel Kraken!

Reacties op: Meesterwerk

231
De riten van het water - Eva García Sáenz de Urturi
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker