Advertentie

Onlangs een bezoek gebracht aan Voormalige Kamp Westerbork. Indrukwekkend. Daar het boek ” Eenzaak in de oorlog” gekocht. Martine Letterie schreef dit boek in opdracht van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Zij heeft daarvoor samengewerkt met verschillende ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal is gebaseerd op de oorlogsherinneringen van politicus Ed van Thijn.

Het verhaal gaat over een jongen die moet onderduiken voor de Duitsers. Hij komt in veel verschillende gezinnen terecht die hem opvangen en probeert overal de kleur van het gezin aan te nemen. Bijna nergens lukt dat hem en daardoor voelt hij zich nogmaal eenzaam.

” Eenzaam in de oorlog” vertelt het verhaal van Eddy, je reist samen met hem mee, van gezin, naar gezin, Kamp Westerbork , zijn gevoelens en emoties. Je kijkt en leest het door de ogen van een kind.

Het boek is bestemd voor kinderen/ jongeren die daardoor ook een beeld van de oorlog en het vervolgen van de Joden kunnen krijgen. Belangrijk dat ook de huidige jeugd hier besef van heeft want het mag nooit meer gebeuren.

Boek is vlot geschreven en heeft 22 hoofstukken, waarvan het laatste hoofdstuk de schrijfster verteld hoe het boek tot stand is gekomen.

Reacties op: Boeiend verhaal

10
Eenzaam in de oorlog - Martine Letterie
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,99 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker