Advertentie
    Evelien Walravens Hebban Recensent

Tegenkleuren is het derde verhaal van Stefan Tetelepta. Al bijna een vaste gast in het Hebban Feelgood café en ook nu, met kerst 2019, heeft hij weer een mooi kerstverhaal voor zijn lezers in petto. Tegenkleuren is een novelle geworden. Eentje die eerst heel anders zou gaan heten, met een heel ander verhaal. Maar zoals dat vaak gaat met het schrijven van boeken en verhalen, ineens dringt zich een ander verhaal op dat eerst verteld moet worden. Zo ging het ook met Tegenkleuren. Wie overigens zat te wachten op dat beloofde verhaal met een personage uit Kismet/Nioma, niet getreurd! Ook Tegenkleuren is te plaatsen in het universum van deze twee verhalen.

Het is 1970. Marie en Juliette hebben jaren in een Leids weeshuis gewoond en mogen nu ze beiden achttien zijn op eigen benen gaan staan. Ze krijgen allebei een klein maar fijn huisje in het eveneens Leidse Mercatorhofje. Ondanks de regels die er voor de Hof bewoners gelden zijn ze blij met hun verkregen vrijheid. De twee jonge vrouwen gaan echter nogal verschillend om met hun vrijheid. Hierdoor komt Marie al snel in de problemen en dat maakt dat haar vriendin Juliette een beetje begint te worstelen met wat goed en wat niet goed is. Maar ook komt ze er niet helemaal uit als er eenmaal een keuze is gemaakt. Wat nu als dit niet de juiste keuze blijkt te zijn...Dominee Riley, waar Juliette regelmatig goede gesprekken mee heeft, vertelt haar het verhaal van de oprichtster van het weeshuis waar ze heeft gewoond en van zijn eigen familie. Twee verhalen die laten zien dat als je een keuze met je hart maakt, je altijd goed zit.

Stefan Tetelepta heeft ook dit keer weer een mooi en duidelijk verhaal neergezet. Een 'feelgood' verhaal dat nergens sentimenteel of zweverig wordt maar wel een lans breekt voor keuzes waar vrouwen toch nog vaak genoeg in het leven voor komen te staan. Hij zet met Marie en vooral Juliette twee personages neer die er mogen zijn en die hun twijfels hebben. Maar als ze goed naar zichzelf luisteren komen ze er wel uit. Dat het leven niet altijd even gemakkelijk is mag ook in dit verhaal weer duidelijk worden maar als je er bent voor een ander komt het goed!

Reacties op: Keuzes uit het hart

75
Tegenkleuren - Stefan Tetelepta
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker