Een spannende romance, die een cocktail van emoties bevat met een snack van verschillende genres.

Floor Flawless 31 juli 2025
Juul is de jongste telg van de Casteleyns, een familie met een hotelimperium. Op zestienjarige leeftijd werd zij samen met haar broer Tristan ontvoerd en de kidnappers zijn nooit gepakt. Om een veilig leven buiten de schijnwerpers te kunnen leiden heeft ze de achternaam van haar oma aangenomen en schrijft ze romantische fictie. Als Juuls oudste neef haar vraagt om voor het familiebedrijf een hotel te bezoeken als mystery guest, wil ze hem niet weigeren. Ze heeft ooit gezworen dat ze nooit verliefd zal worden op een hotelier. Ze had dan ook niet verwacht dat ze door Abel, de hoteleigenaar, geïntrigeerd zou raken. Wat ze ook niet verwachtte is dat ze wederom geconfronteerd zou worden met haar traumatische verleden.

Abel heeft zijn eigen rugzakje. Hij heeft keihard gewerkt om te komen waar hij nu is en leeft dan ook voor zijn werk. Emoties zijn een obstakel en seks is alleen iets voor tussendoor, een snelle ontlading om er vervolgens weer aan het werk te gaan. Een relatie heeft hij geen tijd voor en vindt hij zichzelf ook geen geschikt persoon voor vanwege zijn seksuele verslaving. Toch raakt hij in de ban van Juul, die zijn afgebakende wereld aan het wankelen brengt.

Dit verhaal speelt zich af op Nederlandse bodem en waarbij de steden Nijmegen en Breda centraal staan. Het boek begint met een spannend proloog over de ontvoering. Daarna spring je naar het heden en wordt het verhaal rustig opgebouwd. Je leest afwisselend uit het perspectief van Juul en Abel. Je leert niet alleen hen goed kennen, maar ook alle andere mensen die om hen heen staan, ze hebben allemaal duidelijk een eigen stem. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer de achtergronden van Juul en Abel en de problemen waar ze mee dealen, zich ontvouwen. De serieuze onderwerpen worden afgewisseld met zwoele pikante scènes en af en toe een dosis humor. En dan heb ik het nog niet eens over de trouwe viervoeter van Juul gehad. Ik smolt gelijk voor haar hond Harley. Uiteindelijk komen bepaalde lijnen samen, maar blijft er ook ruimte om dingen in vervolgdelen op te lossen en te ontdekken.

Meer recensies van Floor Flawless