Advertentie

Dit verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven, die zich op den duur samenvoegen. Aan de ene kant heb je Amy. Al haar hele leven ziet ze visioenen en ze is er achtergekomen dat ze helende krachten heeft. Ze heeft haar moeder verloren. Iedereen is ervan overtuigd dat het zelfmoord was, maar Amy denkt daar anders over. Als haar beste vriendin Courtney haar vader verliest op het water, weet Amy zeker dat er iets aan de hand is met de rivier. Aan de andere kant hebben we Alan, de neef van Courtney. Hij trekt samen met zijn moeder in bij zijn tante en nichtje om ze te steunen. Alan heeft een Indiaanse achtergrond en heeft daardoor de nodige ervaring met geesten. Hij heeft al snel door dat er meer aan de hand is. Doordat Amy en Alan elkaar zien in hun dromen, komen ze met elkaar in contact. Ondertussen gebeuren er steeds meer vreemde dingen…

Het boek is geschreven door twee auteurs, maar als je het verhaal leest valt dit niet op. De verhaallijnen lopen vloeiend in elkaar over. Al snel vond ik Alan een geweldig personage. Zijn lange zwarte haar en liefde voor metal en rock-muziek droegen daaraan bij, gezien ik daar zelf ook fan van ben, maar ook zijn persoonlijkheid liet mijn hart sneller doen slaan. Hij staat zijn mannetje en weet heel goed wat hij wel en niet wil. Ook weet hij zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. Het is natuurlijk niet makkelijk om als tiener weggerukt te worden uit je vertrouwde omgeving, maar hij slaat zich er goed doorheen. Amy heeft door het verlies van haar moeder alleen maar mannen om zich heen; haar opa, haar vader en haar broertje. Haar vader is niet veel thuis, hij brengt veel tijd door op zijn werk. Dit vindt ze erg moeilijk. Ook kan ze thuis niet praten over haar gaven. Gelukkig kan ze dat met Alan wel en ze is opgelucht dat hij haar niet gek vindt. Ze is zo bang dat iedereen denkt dat ze net zo gek is als haar moeder….

Ik vond het een onwijs tof verhaal. De maand oktober staat voor mij in het teken van spannende boeken en daar past dit boek perfect bij! De geest houdt niet alleen de stad in zijn greep, maar ook jou. Wat staat de personages in het boek te wachten en hoe loopt het af?! Ook is het leuk om wat mee te krijgen over de rituelen uit de Indiaanse cultuur. In hun cultuur zijn geesten een normaal iets om mee te dealen, zij vinden het bestaan ervan niet raar. En dat terwijl de gemiddelde mens er zijn vraagtekens bij heeft.

Al vind ik romantiek in een boek helemaal niet zo erg, vond ik het een beetje jammer dat het instant love was. Vanaf Alan zijn kant gezien snapte ik het, maar vanuit Amy was het een beetje jammer. Ze had het nog maar amper uitgemaakt met Blake en ze kreeg al gevoelens voor Alan… Wat dat betreft had ik liever een sterke vriendschap tussen die twee ontwikkeld zien worden in plaats van liefde. Dit boek speelt zich af in een kort tijdsbestek, waardoor het onmogelijk is om in zo’n korte tijd een liefdesrelatie op te bouwen. Waarschijnlijk was het verhaal nog sterker geweest als het bij vriendschap was gebleven.

Reacties op: Dit boek is horror met een portie romantiek en familiedrama

14
De geest in de rivier - Carrie Jones Steven e Wedel
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,95
E-book prijsvergelijker