Tijdloos verhaal

Floor Flawless Floor Flawless
30 mrt 2023

Het is maar goed dat ik fan ben van ''Don't judge a book by its cover'', want op basis van de cover zou ik hem niet opgepakt hebben. Maar dit is een prachtig boek waar ik behoorlijk wat in onderstreept en tabs in geplaatst heb.

Het speelt zich af in het Rome van de jaren 50. Hoofdpersoon Valeria gaat op zondag tabak kopen en ziet een zwart schrift dat ze graag wil kopen. Dit mag eigenlijk niet, omdat er op zondag alleen rookwaar verkocht mag worden, toch krijgt ze deze ''verboden schrift'' mee van de verkoper en vanaf dat moment wordt dit haar dagboek. Ineens komen al haar gevoelens naar buiten, door het op te schrijven in dit schrift wat alleen van haar is. Ze worstelt met zichzelf, haar huwelijk en de verhouding met haar kinderen. Alles wat ze voor lief had genomen begint ze aan te twijfelen en er komt ook plaats voor andere gevoelens.

Het is een boek waar veel uit te halen valt en daardoor uitstekend geschikt is voor een leesclub.
Bepaalde stukken van het boek zijn vandaag de dag nog steeds relevant, waardoor deze klassieker absoluut tijdloos aanvoelt.

Meer recensies van Floor Flawless