Origineel verhaal

Het Boekenbijtje Het Boekenbijtje
8 mrt 2023

In dit verhaal volgen we twee personages. Aan de ene kant Gaia. Ze leeft in een wereld zoals de onze. Ze is student en loopt stage bij Zeebeheer waar haar moeder ook werkt. Daar duikt ze regelmatig. Tijdens een duik ziet ze iets vreemds.

Aan de andere kant volgen we Leith. Hij woont in een parallelle wereld, waar de zeespiegel enorm hoog is en er nog maar weinig mensen op het land leven. Ze leven onder de water en krijgen door middel van operaties een staart (zoals een zeemeermin) en kieuwen. Wanneer er bij een experiment van Leiths vader ( een professor) iets mis gaat, ontstaat er een opening tussen beide werelden.

Kunnen Leith en Gaia dit probleem oplossen?

Ik vind dit een heerlijk boek om te lezen. Het las zo lekker snel weg door de vlotte schrijfstijl van Ilja Nijdam. Er zijn maar een paar belangrijke personages, wat er voor zorgde dat je snel een band met ze had. Het wisselende perspectief hielp daar ook bij.

Het verhaal vind ik origineel bedacht. De parallelle wereld is de wereld die we zouden kunnen krijgen, wanneer we niet beter met de wereld om zouden gaan . Een verhaal dat kinderen zeker aan het denken zou krijgen.

Ik kan hier geen halve sterren uitdelen, maat dit verhaal verdient een 4,5 .

Meer recensies van Het Boekenbijtje