Onder de indruk!

Hetleesuur 16 april 2025
De auteur Kristin Hannah is momenteel wel erg populair dankzij de Netflix-serie Firefly Lane, of misschien heb je haar boek De vier windstreken gelezen dat in 2021 meteen op de lijst van #Newyorktimes bestseller belandde.
Dit was echter mijn eerste kennismaking en ik ben onder de indruk!

Dit boek vertelt het verhaal van twee zussen, Julia en Ellie, die nooit een bijzondere band hebben gehad. Julia is psychiater en woont in Los Angeles en voelt zich uitgeput en verscheurd na en tragisch schandaal met betrekking tot een van haar patiënten.

Ellie woont in Rain Valley en is hoofdcommissaris van de politie. Ze weet precies

Uit het niets loopt er plots een klein, zwijgend kind Rain Valley binnen. Het kind ziet er ruig en onverzorgd uit, maakt dierengeluiden en ze huilt naar de wind.
Wie is ze?
Van waar komt ze?
Kan ze geholpen worden?

Ellie woont in Rain Valley en werkt als hoofdcommissaris van de politie. Ze weet precies bij wie ze terecht kan voor hulp, haar zus Julia.
Julia, die worstelt met haar eigen demonen na het schandaal, kan Ellie’s smeekbede niet langer negeren en stemt toe om het kleine meisje te helpen. Kan ze het kind helpen, of zal ze nog meer schade aanrichten?
En waarom zijn er geen ouders naar voren gekomen om het kind op te eisen?

Het boek is karaktergedreven met mooie zijverhalen die de relaties tussen de personages dieper maken.
Naar het einde toe wordt het wel erg emotioneel.
Het is een boeiende lectuur, misschien een beetje onwaarschijnlijk, maar dat kon me niet schelen, ik vond het geweldig. Als je op zoek bent naar een verhaal die je meesleept en je hart raakt, dat is dit boek een aanrader.

Meer recensies van Hetleesuur