Ontdek Kitty Collins: de Instagram-ster met een dodelijke hobby!
Kitty Collins, rijke Instagram-ster met een goudgerande levensstijl, een fortuin in handen door de rijke ouders, en een geheim dat zelf haar miljoenen volgers niet vermoeden.
Achter de glanzende filters en perfecte selfies schuilt een vrouw met een duistere roeping: ze is een vrouwelijke Dexter die zich richt op seksuele roofdieren. (Alarm)
Het begint per ongeluk wanneer een wellustige griezel haar volgt naar huis na een avondje uit.
Zijn arme, kwetsbare ego omdat ze hem afwees, leidt tot een fatale confrontatie, en tot haar verbazing blijkt ze er zonder spoor mee weg te komen.
Vanaf dat moment besluit ze de wereld te zuiveren van mannen die vrouwen bedreigen, belasteren of misbruiken. Een Robin Hood in stiletto’s (hak), maar dan met een mes in plaats van een boog.
Dit is geen serieuze thriller, maar een zwarte komedie die je aan het lachen maakt terwijl je knikt van herkenning. Kitty’s wereld is een spiegel van de #metoo-ervaringen van vrouwen overal: de angst om ’s avonds naar huis te lopen, het gevoel van een “slet” te worden genoemd omdat je iemand afwijst, of de drang om een sleutel tussen je vingers te klemmen als wapen.
Wie heeft dat nog nooit gedaan?
Haar verhaal is doorspekt met sarcasme en zelfspot, maar ook een diepere laag van loyaliteit aan haar vriendinnen en een verleden vol littekens. Kitty is geen heilige, ze is egoïstisch, soms wreed, en haar morele kompas is flexibel. Toch blij je haar volge, gefascineerd door haar dodelijke combinatie van glamour en geweld.
Met een knipoog naar de absurditeit van het plot (denk aan onwaarschijnlijke ontsnappingen en een stalker die haar geheim lijkt te kennen), is dit een boek dat je aan het lachen maakt én aan het denken zet. Het is een ode aan de frustratie van vrouwen, verpakt in een verhaal vol humor en een vleugje anarchie. Kitty Collins is geen heldin, maar ze is een symbool van de woede die we allemaal wel eens voelen.
Wie heeft dat nog nooit gedaan?