Dit boek heeft alles wat ik van een thriller mag verwachten.
Dit boek heeft alles wat ik van een thriller mag verwachten: een vermoorde minnares, een overspelige echtgenoot en een bonte stoet aan verdachte personages die allemaal wel iets te verbergen lijken te hebben. Maar wie is de echte dader?
Het verhaal speelt zich af in Washington D.C. en draait om Sarah Morgan, een briljante advocate die haar carrière perfect op orde heeft. Haar man Adam, ooit een gevierd bestsellerauteur , zit professioneel volledig aan de grond. Hun wereld staat op zijn kop wanneer Adam wordt beschuldigd van de moord op zijn minnares Kelly. Sarah besluit het onmogelijke te doen, ze neemt de verdediging van haar man op zich. Daarmee begint een zenuwslopende zoektocht Door lagen van loyaliteit, verraad en de duistere geheimen die hun huwelijk als die tijd verborgen hield.
Rose weeft spanning, bedrog en emotionele turbulentie aan elkaar. De rechtzaalscènes zijn goed onderhouden en gedetailleerd beschreven dat je het gevoel hebt zelf op de eerste rij te zitten. De druk op Sarah neemt toe, zeker als het bewijs zich tegen Adam opstapelt.
De personages in dit boek zijn zo goed uitgewerkt en herkenbaar. Maar Adam had lef, zelfs toen hij beschuldigd werd, irriteerde zijn arrogantie me mateloos. Zelfs als je twijfelt aan zijn schuld, hoopte ik stiekem op het ergste voor hem.
Sarah’s combinatie van vastberadenheid en kwetsbaarheid is meerwaarde. Adams mysterieuze verleden zorgt voor een extra gelaagdheid en hun onderlinge chemie is voelbaar, zelfs wanneer alles om hen heen in duigen lijkt te vallen.
Het tempo is goed, elke wending zet je opnieuw op het verkeerde been. Het verhaal springt soepel tussen het perspectief van Sarah en Adam, waardoor je als lezer steeds meer wordt meegezogen in hun complexe relatie en de vraag wie je nu eigenlijk kunt vertrouwen.
Rose verkent thema’s als vertrouwen, opoffering en de grenzen van loyaliteit. De levende beschrijvingen, of het nu in de rechtszaal is of daarbuiten trekken je meteen mee.
Als ik een klein minpuntje zou moeten noemen, is dat de ontknoping een paar losse eindjes achterlaat. En deze vraag stel ik mezelf, mag een advocaat zijn of haar partner verdedigen, denk het eerlijk van niet, belangenconflict enzo.