Wie heeft ooit besloten dat jullie in Rang 1 het zoveel beter hebben dan iedereen in de bovenrangen?

Hetleesuur Hetleesuur
14 mrt 2025

Dit prachtige boek springt direct in het oog: diepblauwe spray edges omlijsten een duistere cover waarop torenhoge silhouetten dreigend oprijzen. De mysterieuze sfeer nodigt uit om het verhaal in te duiken.

In deze wereld staan twee torens centraal, volledig afgesloten van de buitenwereld. De samenleving is streng hiërarchisch: hoe hoger je woont, hoe slechter je het hebt.
Lexa, de hoofdpersoon, leeft op rang 5. Haar vader is ernstig ziek en haar grootste wens is om een geneesmiddel voor hem te vinden. Het verhaal wordt verteld vanuit haar perspectief, waardoor je als lezer meteen met haar meeleeft. Haar beste vriend Mico is haar absolute tegenpool, onvoorspelbaar, impulsief, maar altijd aan haar zijde.

De angstaanjagende Helleherders houden de bevolking onder controle, terwijl iedereen wacht op het moment dat ze mogen afdalen in de torens, hun enige kans op een beter leven. Maar als het langverwachte keuzemoment eindelijk aanbreekt, vraagt Lexa zich af of zullen zij en Mico écht ontsnappen aan hun lot? Of schuilt er achter elke keuze nieuw gevaar?

Hannelore weet de spanning voortdurend op te voeren met onverwachte plotwendingen die je keer op keer verrassen. De wereld die zij heeft gecreëerd is origineel, fantasierijk en meeslepend. Dit is het eerste deel van een veelbelovende trilogie en een absolute aanrader voor liefhebbers van dystopische verhalen en sterke personages. Voor het vervolg moeten we nog even geduld hebben tot maart 2026.

Laat je meevoeren in deze adembenemende, beeldende wereld waar vriendschap en moed het verschil maken.

Hannelore is niet alleen schrijfster, maar ook columniste en singer-songwriter.
Voor volwassenen schreef ze onder andere de prijswinnende roman LAM en de novelle Bruna.

Meer recensies van Hetleesuur