Mijn wenkbrauwen gingen steeds hoger!
Wat als een plek zolang geïsoleerd en zonder invloed van buitenaf blijft? Waar zou het in kunnen veranderen?
Toen - De roman volgt Simon, je gemiddelde, jonge backpacker die erop uit is om het echte Australië te ontdekken. Dat land van "harde extremen dat nooit echt getemd is”.
Wanneer hij de mooie en mysterieuze Maggie een lift geeft, heeft ze haar eigen redenen om hem te overhalen een omweg te nemen totdat ze op een paar jagende locals botsen.
Wat Maggie in dat dorp ontdekt, veroorzaakt een massale achtervolging waarin ze “de opgejaagde” wordt. Ik kan echt niet meer onthullen uit schrik het plot te verpesten, maar laten we zeggen dat het behoorlijk grimmig is…
Nu – Frank runt een tankstation. Zijn tienerkleindochter Allie logeert een paar weken bij hem voor de zomer. Op een rustige ochtend stopt er een auto uit de zinderende woestijn. Een vrouw doordrenkt met modder en bloed tuimelt van de bestuurdersstoel. Maar ze is niet degene voor wie ze bang hoeven te zijn, het zijn degene die haar op het spoor zitten die angst veroorzaken…
Het ene moment racete ik erdoorheen met mijn hart in mijn keel en het volgende moment had ik het gevoel dat ik zou kokhalzen. Het is niet altijd prettig omdat het een aantal behoorlijke gruwelijke scènes bevat. Texas Chainsaw vibes - you have been warned!
Bergmoser blijft zijn verhaal donkerder maken totdat hij een explosieve climax bereikt waardoor je wenkbrauwen steeds hoger gaan. Hij geeft zijn heldin de natuurkracht van overleven, en wat ze gedwongen wordt te doen.
Maggie probeert in het reine te komen met wie ze is en waar ze vandaan komt, in een poging de zeer fundamentele vraag te beantwoorden: ‘Moeten de dingen die ik heb meegemaakt mij vormen? Ben ik de som van alles wat ik heb meegemaakt of heb ik de mogelijkheid om iets anders te zijn?
Gabriel Bergmoser wordt beschouwd als een opkomend talent in de Australische schrijversgemeenschap en zijn werk wordt steeds meer erkend in zowel de literaire als de thrillerwereld. Hij schreef ook “De erfenis” die uitkwam in april 2022.