Als fan van Ana Huang kon ik niet wachten om in The Striker te duiken.

Hetleesuur 14 juli 2025
En eerlijk? Dit boek heeft me echt verrast, niet alleen door de chemie tussen de hoofdpersonen, maar vooral door de emotionele diepgang en de persoonlijke groei die de hoofdpersonages doormaken.

Het verhaal draait om Asher Donovan, de absolute superster van het Engelse voetbal, en Scarlett DuBois, ooit een veelbelovende ballerina, tot een ongeluk haar carrière abrupt stopte. Asher heeft een reputatie van bad boy, maar achter zijn stoere imago schuilt veel meer. Na een uit de hand gelopen vete met teamgenoot Vincent (die toevallig Scarletts broer is), worden Asher en Vincent verplicht samen balletlessen te volgen, gegeven door Scarlett zelf. Het klinkt gek, maar zorgt voor vuurwerk.

Het boek gaat over de verboden liefde en persoonlijke strijd van Asher en Scarlett. Scarlett heeft chronische pijn, maar blijft sterk, haar doorzettingsvermogen en liefde voor dans zijn inspirerend. Asher, die alles lijkt te hebben, worstelt met eenzaamheid, de druk van de media en een moeilijke band met zijn vader.
Samen leren ze niet alleen elkaar, maar ook zichzelf kennen.

Hun relatie is een slow burn, ze steunen elkaar, dagen elkaar uit en laten elkaar groeien. Vooral de manier waarop Asher omgaat met Scarletts pijn, vond ik heel mooi beschreven. En ja, de spicy scènes zijn er, maar minder dan in andere boeken van Huang. Hier draait het meer om emotie dan om sensatie.

Wat het boek voor mij extra leuk maakt, zijn de bijpersonages. Ashers teamgenoten, Scarletts vrienden en natuurlijk de cameo’s van personages uit andere boeken van Ana Huang. Het geeft net dat beetje extra.

Is het boek perfect? Niet helemaal. Het is een flinke pil (wel 600 pagina’s) en in het middenstuk kabbelt het soms wat voort, en sommige delen zijn wat voorspelbaar. Maar de fijne schrijfstijl, de realistische personages en de oprechte emoties maken dat ik er doorheen vloog.

Kortom: een heerlijke sports romance met diepgang, humor en vooral veel hart. Scarlett is mijn nieuwe favoriete bookgirl, en Asher… tja, wie wil er nou geen Asher aan zijn zijde? Ik kijk uit naar deel twee!

Meer recensies van Hetleesuur