Als Taylor Jenkins Reid zegt dat het een goed boek is geloof ik het meteen ;)

Hetleesuur Hetleesuur
26 mrt 2024

Het verhaal draait om Solène, een (bijna) veertigjarige gescheiden moeder met een dochter, Isabelle.
Wanneer haar ex-man onverwacht een afspraak heeft en niet met Isabelle en haar vriendinnen naar een concert kan gaan, moet Solène haar eigen plannen annuleren om met haar dochter naar het concert van August Moon te gaan. Deze boyband is razend populair en kan elk tienermeisje laten gillen. De meisjes hadden maar één reden, de jongens ontmoeten in de meet-en-greet. Ohh boy...
Isabelle is zich nog niet bewust dat haar moeder zal worden achtervolgd door de 20-jarige “Harry Styles” van de groep. Hoewel alles legaal is, vormt het leeftijdverschil een centraal thema in het verhaal. Dit leidt tot twijfels en zelfreflectie bij Solène, die zich afvraagt of ze nog aantrekkelijk of sexy kan zijn nu ze ouder wordt. Ze staat op het punt om zich in deze nieuwe relatie te wagen... Kan ze deze relatie laten slagen en tegelijkertijd haar werk als kunstverkoper behouden? Wat zal Isabelle hiervan denken? En hoe zal haar omgeving reageren?
Dit is een aangenaam boek om te lezen, een verfijnde romance waar je af en toe eens nood aan hebt. Ondanks het leeftijdverschil tussen de twee hoofdpersonages wil elke vrouw zich gewild en gewenst voelen, iets wat Solène onverwacht vindt in Hayes. Ik was verrast door zijn oprechtheid en vriendelijkheid, zijn interesse in de kunstwereld en de moeite die hij deed om meer te leren over haar passie voor kunst. Het cyberpesten wordt goed gedemonstreerd en vond ik een belangrijke boodschap. Het zet je tot nadenken dat beroemdheden mensen zijn die respect en privacy verdienen. Dit was het ideale boek voor mij om te lezen tijdens onze reis in Griekenland, en ik ben blij dat ik het tot dan bewaard heb. Neen, het was geen zware lectuur maar hun relatie had een diepgang, was elektrisch geladen en die luchtige roman waar ik 100% van heb genoten raad ik dan ook aan om te lezen.
Deze is onlangs verfilmd geweest met Anne Hathaway en Nicholas Galitzine onder dezelfde titel van het boek.

Meer recensies van Hetleesuur