Heerlijke weglezer!
Zelf ben ik niet zo'n grote fan van B&B's maar deze cover trok van bij de release al onmiddellijk mijn aandacht, de vrolijke kleuren en de ludieke titel triggerden mijn nieuwsgierigheid in no-time.
Of je nu zelf een B&B eigenaar bent, van plan bent om een B&B op te starten en wat tips wil of gewoon een alledaagse lezer bent die houdt van fijne boeken, dit boek is zeker een aanrader!
Het boek begint met een inleidend stukje over het leven van Lydian zelf, haar jeugdjaren waarin ook toen al gasten regelmatig haar leven in- en uitliepen om dan nadien jaren later zelf met haar partner een huis te kopen met in de tuin een tiny house, met een enorm potentieel om dit te gaan verhuren.
Het boek is geen opsomming van anekdotes, hoewel het er vaak hilarisch aan toegaat in de belevenissen van Coppus, tussendoor verwijst ze ook naar persoonlijke herinneringen en dat maakt het boek op één of andere wijze enorm authentiek. Coppus heeft het niet alleen over de nogal voor de hand liggende klagende huurders, maar ook over bizarre taferelen én haar manier om als perfectionist hiermee om te gaan. De manier waarop ze zelf doorheen het boek eigen fouten aankaart, zichzelf soms maniakale poetsvrouw noemt en toegeeft dat ze een IT-rage heeft (ik ook trouwens) is bijzonder ontwapenend. Haar schrijfstijl is uiterst vlot, leest enorm makkelijk weg en zit vol van humor!
Kortom heerlijk eerlijk en dolkomisch!
Oh ja en Lydian, als ik ooit overweeg om alsnog een B&B te boeken, dan zoek ik in de eerste plaats jouw tiny house op, ik beloof dan plechtig dat ik geen 'geluidsoverlast' aan de buren bezorg en zorg er ook voor dat de deur van het kleinste kamertje gesloten is als jij of je partner onverwachts even de thee zouden komen aanvullen :-)