Een eigen droomhuis, droom of werkelijkheid?

Ien Jennekens Ien Jennekens
24 mrt 2026

Marisa Kashino heeft jaren lang als journalist gewerkt bij de Washington Post, waar zij rapporteerde voor de onroerend goed sectie. De ervaringen die zij daar opdeed, maar ook de toestand op de overspannen woningmarkt van de laatste jaren, waar zij in privé ook mee te maken kreeg, inspireerden Marisa om dit boek te schrijven. Hoofdpersoon in het boek is Margo en al in de eerste hoofdstukken vallen een paar gelijkenissen met de schrijfster op.
Beiden zijn van half Aziatische afkomst, ze hebben allebei een baan als journalist gehad bij de Washington Post en ze kennen allebei de huidige woningmarkt, waar een droomhuis kopen voor sommigen werkelijkheid wordt en voor anderen een droom blijft.
Wat Margo betreft, het leven heeft haar niet altijd meegezeten en Margo wil nu eindelijk eens op de eerste plaats komen en ook eens winnen. Om haar droomhuis te bemachtigen, bewandelt zij niet meer het normale pad, want dat dat niet werkt, heeft ze vaak genoeg ervaren. Het moet dus anders en Margo bedenkt een ingenieus plan en voert dat in fases uit. Aanvankelijk lijkt het nog onschuldig en de eerste hoofdstukken van het boek zijn best humoristisch. Maar de spanning stijgt al snel, er wordt gestalkt, gechanteerd en uiteindelijk wordt er zelfs een moord gepleegd.

Via Hebban heb ik dit boek mogen ontvangen en meegedaan aan de leesclub.
Het boek wordt aangemerkt als een thriller, maar zelf heb ik het niet zo beleefd.
Bij een thriller verwacht ik toch meer spanning. Dat neemt niet weg dat ik het boek wel met veel plezier heb gelezen.Het boek is in een toegankelijke stijl geschreven en na ieder hoofdstuk was ik nieuwsgierig naar wat er nu weer zou gebeuren. Het leest dus lekker vlot weg.
Bij het lezen van het boek vond ik het einde wel wat ongeloofwaardig, hierbij had ik het idee dat het wel erg gemakkelijk en snel ging. Er zat wel spanning in het laatste stuk, maar niet genoeg.
Door mee te doen aan de Hebban leesclub heb ik wel gemerkt dat iedereen een boek anders ervaart en dat een mening over een boek heel persoonlijk is, dus ook het einde van dit boek werd niet door iedereen hetzelfde ervaren. Heel interessant dus om mee te doen aan deze leesclub, het verruimt je inzichten.

In Amerika stond het boek al snel op de Bestsellerlijst en er wordt een tv-serie van gemaakt.

Omdat het lezen van dit boek mij uren leesplezier heeft bezorgd, geef ik er 4 sterren voor en ik kijk met spanning uit naar de serie.

Meer recensies van Ien Jennekens