Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Mee naar Schotland

ilonka.audiobooks 12 februari 2024
‘Het is niet voor niks dat de mythische god van de liefde rondvliegt met een pijl en boog want eigenlijk is de liefde een beetje als boogschieten. Je probeert het doel te raken maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Soms schiet je in het net en soms raak je het zwarte vlak wat je minimale punten oplevert. Sommige mensen richten zich zelfs op tien doelen tegelijk in de hoop dat er eentje raak zal zijn. Het gebeurt zelfs wel eens dat je jezelf in je voet schiet. Maar soms, heel soms schiet je in de roos.’

In ‘Een Schot in de Roos' vertrekt documentairemaker Floor naar Schotland om een item te maken over de zoektocht naar haar verdwenen vader Robert. Balend over het gedrag van haar collega en haar tijdelijk, na een onhandig voorval, ingenomen rijbewijs besluit ze met de knappe schot Owen mee te gaan in zijn camperbusje.

Je reist als het ware met Owen en Floor mee door de adembenemende landschappen van Schotland. Terwijl Floor op zoek gaat naar een ontbrekend stukje in haar eigen verhaal, heeft Owen een andere reden om mee te gaan. Samen maken ze een aaneenschakeling van gebeurtenissen mee waardoor we ze steeds beter leren kennen. En zij elkaar ook want al gauw springen de vonken over.

De schrijfstijl van Iris Visser is levendig, vol humor, grappige beeldspraak en emotie. Het verhaal van Floor raakte me. De combinatie hiervan brengt de personages, het camperbusje, het typische schotse landschap en de cultuur tot leven.

De personages zijn boeiend en goed uitgewerkt in de verhaallijn. Terwijl Floor een soort van open boek lijkt, het verhaal wordt verteld vanuit haar perspectief, is Owen toch wat mysterieus en leren we hem gedurende het verhaal beter kennen. De opbouw van het verhaal zit goed in elkaar, verveeld nergens en je blijft nieuwsgierig naar waar zouden ze nu weer terecht zouden komen.

Een echt Iris Visser verhaal, met diepgang, boeiende personages, romantiek en heerlijke humor. Een verhaal dat boeit van begin tot eind, ik heb enorm genoten!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van ilonka.audiobooks

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!