Prachtig verhaal

IngeBrun IngeBrun
19 mrt 2023

Dit verhaal, dat zich afspeelt in kersttijd neemt de lezer mee naar Cornwall en in het bijzonder het Pencradoc landgoed. Sorcha, een getalenteerd bakster, maakt zich op om haar theesalon in kerstsfeer te brengen . Ze komt in contact met Locrijn die een antiekzaak geopend heeft en graag een tentoonstelling wil organiseren. Dit gaat hij doen in de toren waarvoor de tearoom gevestigd is en Sorcha zal de catering verzorgen. Onder het genot van koffie en mincepies bedenken ze samen een naam voor de tentoonstelling: “De geest van het kerstverleden.” Om de sfeer voor de tentoonstelling te proeven maken ze samen een wandeling door het grote huis van Pencradoc en vangen een glimp op van ‘geesten’. Na deze wandeling merken ze beiden dat het huis een grote aantrekkingskracht op hun heeft. Sorcha hoort stemmen en zo komen ze er achter dat er in het verleden nog een kerstfeest heeft plaats gevonden op het landgoed Pencradoc. Zo lezen we over Holly die in 1906 Noël ontmoet op het feest. Een mooi en bijzonder verhaal.

Ferry maakt gebruik van het heen en weer springen in de tijd. . Zo ontdekt de lezer wat de connecties van de personages in 1906 en die in het heden zijn. De twee verhaallijnen lopen mooi in elkaar over en de hoofdpersonen uit het heden en het verleden lijken steeds meer met elkaar verbonden. De schrijfstijl is vlot en daardoor leest het wat dunne boekje, snel weg. Wat ik jammer vind zijn de vele namen die erin voorkomen en sommige hebben bijna geen betekenis in het verhaal. Sorcha en Locryn leer je als lezer redelijk goed kennen. Beiden hebben een verbroken relatie achter de rug. Als lezer merk je dat ze erg naar elkaar toe trekken. . Sorcha is uitbundig en dol op bakken en kerst. Daarnaast is ze dol op sprookjes en oude verhalen rond Pencradoc. Locrijn gebruikt het geleende antieke servies steeds om terug te keren naar Sorcha. Kirsty Ferry laat de sfeer rond Kerst goed tot uiting komen in Holly’s kerstgeheim. Een verhaal vol van magie en romantiek. Ik geef Holly’s kerstgeheim 4 sterren

Meer recensies van IngeBrun