Advertentie

Namens de leesclub van Thrillzone mocht ik het boek Noodlot lezen van Maren Visser. Ik ben ze hier heel dankbaar voor.

Noodlot gaat over Evy.. Zij is journalist en hoort dat er in het dorpje Vierschoten een grote prijs is gevallen. Ze denkt hiermee een mooi verhaal te hebben want het dorp heeft natuurlijk niet alleen winnaars. Er zijn ook dorpsgenoten die geen lot hadden en dus ook geen prijs.. Evy is erg benieuwd hoe iedereen hier onder reageert.
De oom van Evy woont in het dorp en Evy besluit een paar nachten bij hem te logeren. Als klein kind kwam ze vaak bij hem op bezoek.
Haar oom is bereid om te helpen bij haar research maar wil zelf overal buiten gehouden worden en wil ook niet in haar artikel genoemd worden.

Het verhaal begint meteen goed wanneer Evy het dorp nadert. Ze ziet een luxe auto in de greppel liggen met daarin het levenloze lichaam van een dorpsbewoner. Is het een ongeluk of zit hier meer achter?
Al snel merkt Evy dat er veel meer speelt in het dorp en dat het niet alleen door de grote prijs komt maar dat er ook nog iets speelt uit het verleden. Niet iedereen is blij met haar komst.

Het verhaal is vlot en toegankelijk geschreven. Waar het meteen goed begint met het ongeluk, kabbelt het verhaal even verder. Hier miste ik ook de nodige spanning. Toch is het verhaal zo geschreven dat het je nieuwsgierig maakt en je hierdoor blijft doorlezen.
De toch wel naïeve Evy wordt duidelijk neer gezet maar ook haar oom en de dorpsgenoten leer je beetje bij beetje beter kennen.

De opbouw naar het plot zit goed in elkaar en ook komt hier de spanning wat terug in het verhaal. Net als je denkt hoe de vork in de steel zit weet Marlen Visser je toch weer te verbazen met een geweldig verrassing aan het eind. Echt geweldig en dit zag ik echt niet aankomen.

Ondanks dat er voor mij nog meer spanning in mocht zitten heb ik enorm genoten van dit boek en beloon ik het met 4 sterren


Reacties op: Winnaars en verliezers

71
Noodlot - Marlen Visser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners